Write here...

Write here...

Box2Grow

is een programma dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor middelbare scholen, om leerlingen op een leuke en actieve manier hun zelfvertrouwen en assertiviteit te laten vergroten.

Het programma bestaat uit een combinatie van assertiviteitstrainingen, weerbaarheidstrainingen en fysieke boks oefeningen. Deze interactieve combinatie zorgt voor een uitdagende leeromgeving met optimale leeropbrengsten die buitengewoon geschikt is voor jongeren.                                                                          

Het effect van het Box2Grow programma is dat jongeren beter in hun vel gaan zitten, sterker in hun schoenen staan en meer betrokken met elkaar zijn.

Box2Grow is echter ook uitermate geschikt voor volwassenen. Thema's als persoonlijk leiderschap, omgaan met conflicten, en doorzettingsvermogen, zijn ideaal om te trainen met boksoefeningen. Voor bedrijven en organisaties maken wij daarom Box2Grow trainingen op maat. 

 

Positieve insteek

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we de aandacht richten op de positieve punten van jongeren. We focussen op “waar ben je goed in” en “waar heb je controle over”, in plaats van “daar ben je slecht in” en “dat moet je beter doen”. Wij willen ons niet alleen richten op jongeren die onzeker zijn of jongeren die gepest worden, want dat vinden we een negatieve benadering. Box2Grow onderscheidt zich daarmee van anti-pest programma’s en richt zich op ALLE jongeren.

Het theoretische kader dat we gebruiken, is gebaseerd op inzichten uit de Positieve Psychologie en de Rots & Water gedachten. De boks oefeningen zijn leuk en veilig en geschikt voor zowel jongens als meisjes. De interactieve lessen zorgen er daarnaast voor dat de deelnemers niet alleen hun eigen kwaliteiten gaan herkennen, maar ook de kwaliteiten van anderen leren (h)erkennen. 

 

De Training

Het Box2Grow programma bestaat uit 4 tot 8 trainingen van 1 blokuurElk blokuur bestaat uit een uitleg van de lesstof, gevolgd door concrete boks oefeningen om zo direct het geleerde te ervaren en in de praktijk te brengen. Thema’s die aan bod komen bij een Box2Grow programma:

 • Assertiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Innerlijke kracht (je eigen kwaliteiten)
 • Doseren
 • Communicatie

Onderzoek

Er zijn veel onderzoeken gedaan en publicaties geschreven over de rol van beweging bij het leren. De conclusies zijn duidelijk: Onderzoek wijst uit dat interactieve lichaamsbeweging eraan bijdraagt dat jongeren de leerstof makkelijker in zich opnemen en dat ze het geleerde tevens langer onthouden. Dat resulteert in verbeterde leerprestaties.

Positieve psychologie is een relatief nieuwe stroming in de psychologie die zich bezig houdt met positieve eigenschappen van mensen. Daar waar traditionele psychologie kijkt naar mensen met problemen en tekortkomingen en hoe die “normaal” te krijgen, richt de positieve psychologie de focus op hoe we het “normale” (gemiddelde) omhoog kunnen krijgen.

Rots & Water is een psychofysieke trainingsmethodiek die zich richt op de ontwikkeling van sociale competenties, weerbaarheid en het voorkomen en aanpakken van pesten. Het wordt veelvuldig gebruikt zowel in het onderwijs als in de hulpverlening en GGZ.

De belangrijkste voordelen van Box2Grow:

 • Geschikt voor leerlingen van elk niveau
 • Concreet en voelbaar: jongeren ervaren direct de theorie
 • Verbetering van het pedagogische klimaat in de klas
 • Gevarieerde didactische aanpak, tegemoetkomen aan verschillende leerstijlen
 • Open en ontspannen houding door fysieke inspanning
 • Het filmpje hiernaast laat prachtig zien wat de essentie van Box2Grow is

 

De trainers

Marta Mlicka

Met veel plezier ben ik al jarenlang sportcoach voor verschillende doelgroepen. Het is een geweldige uitdaging om ervoor te zorgen dat ieder individu zijn of haar eigen doel behaalt in een training. Als officiële bokstrainer bij de Boksbond en Rots & Water trainer heb ik ondervonden dat boksen het perfecte middel is om jongeren te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit, gecombineerd met de focus op de kwaliteiten van jongeren, is dan ook de kracht van Box2Grow.

 

Gary Sheikkariem

Vanuit mijn werk als studievoorlichter is de wens ontstaan om me verder te ontwikkelen als coach. Jongeren ondersteunen door ze te laten vertrouwen op hun eigen kracht. Doordat ik zelf wedstrijden heb gebokst, heb ik uit eerste hand ervaren hoe leuk en leerzaam boksen is. Door de unieke combinatie tussen coachen en boksen binnen Box2Grow kunnen jongeren hun kracht zelf ervaren en die leren toe te passen in hun dagelijks leven.

 

Cheuk Yee Cheng

HP2 heb ik opgericht omdat ik er van overtuigd ben dat een betere wereld er één is met meer gelukkige mensen. Als positieve veranderdeskundige met een achtergrond in de psychologie, zet ik mensen in hun kracht door ze te laten denken vanuit een positieve mindset. Met Box2Grow heb ik de perfecte combinatie gevonden van mijn ervaring in het geven van trainingen in persoonlijke ontwikkeling, plezier in het werken met jongeren en passie voor het boksen.