Happiness

geluk werkt!

 De voordelen van een positief brein

positief brein

De inzichten uit 15 jaar onderzoek in de Positieve Psychologie zijn verwerkt tot de interactieve, praktische training: 'Geluk werk!'. Deze workshop brengt de wetenschap van de positieve psychologie naar de werkvloer. De impact van positieve psychologie op productiviteit, aanpassingsvermogen, weerbaarheid en optimisme wordt aan de hand van de training concreet en toepasbaar gemaakt. Met als uitgangspunt: Het grootste competitieve voordeel in de moderne economie is een positief en bevlogen brein. Deze positieve modus is essentieel in de huidige tijden van alsmaar veranderende omstandigheden. Door de inzichten en bevindingen van de positieve psychologie te gebruiken, creëren organisaties de weg naar duurzame gedragsverandering, en verhoogde bevlogenheid en stressbestendigheid bij werknemers. Deze weg zal leiden tot betere business resultaten, zoals een succesvol verandertraject, verhoogde performance, en een verlaagd verzuimcijfer.

 

Gebaseerd op onderzoek IN DE POSITIEVE PSYCHOLOGIE van de afgelopen 20 jaar .

Gelukkige mensen:

 • zijn 85% efficiënter in hun werk
 • behalen 37% betere sales resultaten
 • zijn 3x creatiever
 • zijn 31% productiever
 • behalen 40% vaker promotie
 • zijn 23% minder vaak ziek

 

Hoe (on)gelukkig zijn de medewerkers van uw organisatie?

Zakentijdschrift Forbes schreef onlangs dat het aantal gelukkige medewerkers ver achterblijft bij het aantal ongelukkige medewerkers: voor elke gelukkige medewerker zijn er minstens twee medewerkers ongelukkig. Uit een meting van internationaal onderzoeksbureau Gallop, die uitgevoerd werd in 142 landen, blijkt dat anno 2013 slechts 13% van het personeel bevlogen en happy is in hun werk. Omgerekend kost dit het bedrijfsleven een slordige $500 miljard per jaar. In het Harvard Business Review artikel van 2012 beschrijft Harvard onderzoeker en docent Shawn Achor zijn onderzoeksresultaten, die aantonen dat meer happiness en welzijn onder medewerkers leidt tot een verhoogde bevlogenheid, medewerker tevredenheid en een verbetering in business performance: onder andere 31% productiever en 37% meer sales, en sterkere klantenbinding. 

 

Positieve Psychologie: "From fixing what's wrong, to building what's strong."

Positieve psychologie is een stroming binnen de psychologie die de afgelopen 15 jaar flink is gegroeid. Daar waar de traditionele psychologie de aandacht richt op het ontdekken en genezen van de gebreken en stoornissen van mensen, heeft de positieve psychologie juist de focus op het versterken van het positief functioneren van mensen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de invloed van positieve ervaringen (zoals hoop en liefde), en positieve eigenschappen (zoals kwaliteiten en vaardigheden) op het welbevinden (geluk) van mensen. Het uitgangspunt is dat het vergroten van deze ervaringen en eigenschappen leidt tot een grotere potentie om een plezierig, succesvol, sociaal en zinvol leven te leiden. Dit wordt ook wel optimaal functioneren of ‘floreren’ genoemd. Longitudinaal onderzoek laat zien dat gelukkige mensen minder kans op psychische klachten hebben, minder verzuimen van hun werk en in het algemeen productiever en creatiever zijn. 

training: geluk werkt!

In de training 'Geluk werkt!' krijgen deelnemers inzicht in hun eigen visie op geluk, doen ze kennis op van de wetenschap van geluk en krijgen ze tools/handvatten aangereikt om een positieve mindset te bevorderen.

De training in grote lijnen:

 • Door middel van een voorbereidende module krijgen deelnemers inzicht in hun eigen geluk score
 •  Ze worden ondergedompeld in de “science of happiness”: wat is een positieve mindset, hoe werkt het, waarom werkt het, en wat levert het op. 
 • Vervolgens gaan ze aan de slag met het vergaarde inzicht en gaan door middel van concrete oefeningen aan de slag om tot een positievere mindset te komen (verantwoordelijkheid nemen voor het eigen geluk).
 • Tot slot zullen deelnemers een verbinding gaan maken tussen een positieve mindset en het bereiken van concrete business resultaten. Ze leren in te zien hoe een positieve benadering kan leiden tot betere resultaten. Met dit inzicht worden concrete plannen gecreëerd om deze resultaten te bereiken. 

 

Deze workshop is bedoeld voor mensen die:

 • ...kennis willen maken met de kracht van een positieve mindset
 • ...een positieve werkplek en werksfeer willen creëren
 • ...meer uit zichzelf willen halen
 • ...een positieve verandering willen aanwakkeren

 


Meer weten? Nieuwsgierig of geïnteresseerd geworden? Mail, bel of laat een bericht achter via het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!