5132503612_743743d696_z.jpg

Besluitvaardigheid training

Besluitvaardigheid: Teveel keuze maakt ongelukkig 

Source: Flickr by   Zhouxuan12345678

Source: Flickr by  Zhouxuan12345678

Het is één van de grote problemen van deze tijd: keuzes maken. 
Ga ik op vakantie naar Bali, of naar Peru? Of wellicht naar Nieuw Zeeland? Roadtrip door de VS is ook leuk… Zal ik deze schoenen kopen? Of toch dat andere paar? Ga ik voor de iPhone, of toch een Samsung? Of een HTC? En welk model neem ik dan? Een keuze maken is nog best lastig. Het kost al snel veel energie, je denkt er veel over na, steekt veel tijd in het opzoeken van informatie en dan nog twijfel je er lang over. Herkenbaar?

 

En als je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt, ben je dan gelukkig met je keuze? Of denk je stiekem toch dat je gelukkiger was geweest met de andere keuze?/ Ben je heimelijk aan het balen dat je niet een andere keuze had gemaakt?

Source: Flickr by  Celestine Chua

Keuzes maken: We kunnen het niet goed, steken er teveel tijd en energie in en we worden er eigenlijk maar ongelukkig van. Dit zijn gevoelens en situaties die steeds meer mensen ervaren. Volgens Barry Schwartz, psycholoog en professor aan de Swathmore Universiteit in de VS, komt dit doordat we in onze huidige westerse maatschappij meer en meer keuzemogelijkheden hebben. Dat we momenteel eigenlijk teveel keuzemogelijkheden hebben, en dat we daar ongelukkig van worden.

 

Deze training laat je op een dynamische manier voelen hoe keuzes maken effect heeft op je gemoedstoestand. Je krijgt inzicht in je eigen besluitvormingsproces en we geven je handvatten om sneller en beter beslissingen te maken. Last but not least: je leert om gelukkiger te zijn met de gemaakte keuzes. 

 

Voor wie is deze training bedoeld:

  • Voor managers die besluitvaardiger op hun werk willen zijn
  • Voor individuen die minder willen twijfelen en gelukkiger willen zijn in deze met keuzes overladen samenleving
  • Voor middelbare scholieren die worstelen met hun studiekeuze

Meer weten? Nieuwsgierig of geïnteresseerd geworden? Mail of bel, of laat een bericht achter via het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!